Creme brûlée

Ingredienser

5 dl piskefløde
65 gr sukker til cremen
1 flækket god vanillestang
6 æggeblommer
Sukker til karamelisering

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Creme brûlée

En klassisk og ret skøn dessert. Du skal bruge en Creme brûlée gasbrænder til at karamelisere sukkeret på toppen.

 

Sådan gør du:

Til 4 personer 

Kog fløde, sukker og den flækkede vaniliestang op i en gryde. Lad blanding køle lidt af og tilsæt nu æggeblommerne.

Lad cremen trække smag et par timer, sigt cremen og fjern det skum, der dannes på toppen. Fordel cremen i fine små skåle. 

Bag skålene i vandbad ved 100 grader i 1½ time - eller til cremen har sat sig.

Lad cremen køle af - opbevar dem på køl.

Lige inden servering drysses et tyndt lag sukker på toppen af cremen. Karameliser sukkeret med din gasbrænder. 


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk