500 gr. jorskokker
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
3 kviste timian fra haven
1 liter hønseboullon eller vand
1 dl piskefløde
lidt æbleeddike
En passende mængde fast chorizo
½ bundt purløg
En overraskende god efterårs- eller vintersuppe. Tænk alligevel at man kan få SÅ meget god smag ud af grøntsager.
Hvis du virkelig vil forkæle dig selv eller dine gæster så tilsæt kammuslinger som beskrevet i opskriften, men suppen fungerer helt fint uden.
4 personer
Skræl jordskokkerne - det tager sin tid - så tag dig den tid det tager. Skær dem ud i grove tern.
Gem to jorskokker til de marinerede jordskokker, som skal bruges til topping.
Pil løg og hvidløg og skær også dem i grove tern.
Sauter jordskokker, løg og hvidløg sammen med timiankviste i lidt olivenolie i et par minutter til grøntsagerne "kommer i gang", men uden at de tager farve.
Tilsæt boullon / vand og lad suppen koge sagte i 10-15 minutter. Tilsæt nu fløden og lad dem simre med i yderligere 5 minutters tid.
Imens forbereder du de marinerede jordskokker. Skræld de to skokker og skær dem i små tern. Mariner dem med olie, eddike, salt og peber, samt hakket purløg.
Blend suppen glat og cremet og hold dem varm.
Skær chorizoen ud i små tern og rist dem let i lidt olie til de begynder at smide lidt fedt. Giv dem ikke for meget - så bliver de hårde.
Hvis du vil servere suppen med kammuslinger skal du nu riste dem max et minut i det fedtet fra chorizoen. Smag til med lidt salt og pebber.
Servér suppen i passende portionsskåle, top med de marinerede skokker, chorizo, evt. kammuslinger og hakket purløg.