Råkost med kål, ristede mandler og sesamfrø

Ingredienser

½ rødkål eller savoy kål
Et par håndfulde frisk grøntkål, rippert.
En håndfuld smuttede mandler
2 spsk sesamfrø
saft af 1 citron
1 lille spsk tahin
1 spsk honning
lidt æble eddike
salt og peber

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Råkost med kål, ristede mandler og sesamfrø

Hjemme hos os er vi helt pjattede med kål - vi spiser forskellige former for kål igennem hele vinterhalvåret. Vi er særligt vilde med salater af friskskåret kål, og sammen med smagen af nødder går der hele op i en højre enhed.

Denne salat er ingen undtagelse. server den som frisk og let syrligt tilbehør til vinterens simreretter.

Sådan gør du:

Snit grøntkål og rødkål fint, læg kålen i koldt vand (gerne med et par isterninger) i ½ time. Det gør kålen mere sprød.

Smut mandler og vend med lidt olie og salt. Risk dem langsomt brune på en pande eller i ovnen.

Hæld sesamfrø på en pande og rist dem langsomt indtil de springer og får lidt farve.

Hæld citronsaft i en skål sammen med tahin, æbleeddike, honning, hvidløg. smag til med salt og peber - og måske lidt mere eddike og salt og peber.

Anret kålen på et fad, top med mandler, sesamfrø og bland dressingen i.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk