½ rødkål eller savoy kål
Et par håndfulde frisk grøntkål, rippert.
En håndfuld smuttede mandler
2 spsk sesamfrø
saft af 1 citron
1 lille spsk tahin
1 spsk honning
lidt æble eddike
salt og peber
Hjemme hos os er vi helt pjattede med kål - vi spiser forskellige former for kål igennem hele vinterhalvåret. Vi er særligt vilde med salater af friskskåret kål, og sammen med smagen af nødder går der hele op i en højre enhed.
Denne salat er ingen undtagelse. server den som frisk og let syrligt tilbehør til vinterens simreretter.
Snit grøntkål og rødkål fint, læg kålen i koldt vand (gerne med et par isterninger) i ½ time. Det gør kålen mere sprød.
Smut mandler og vend med lidt olie og salt. Risk dem langsomt brune på en pande eller i ovnen.
Hæld sesamfrø på en pande og rist dem langsomt indtil de springer og får lidt farve.
Hæld citronsaft i en skål sammen med tahin, æbleeddike, honning, hvidløg. smag til med salt og peber - og måske lidt mere eddike og salt og peber.
Anret kålen på et fad, top med mandler, sesamfrø og bland dressingen i.