Hjemmelavet rullepølse - pålæg

Ingredienser

1 svinesalg
1 spsk havsalt
4 skalotteløg
Hvid peber
2 stk. knust allehånde
lille bundt persille eller timian

Saltlage
300g havsalt
60 g rørsukker
1 liter vand
1 tsk hele enebær
3 laurbærblade
1 tsk hele nelliker.

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Hjemmelavet rullepølse - pålæg

Der ER altså bare himmelvid forskel på den indkøbte rullepølse og den, du selv fremstiller.

Det er ikke svært at lave, men du skal i gang nogle dage før du skal bruge den. Bare rolig - det meste af tiden er ventetid...

Husk at den færdige rullepølse har en begrænset holdbarhed - ligesom stegt kød dvs. en uge i køleskabet.

Servér rullepølsen på groft rugbrød med ringe af rødløg og sky - evt hjemmelavet sky..

Sådan gør du:

Salt og krydderier kommes i en stor gryde med vand og koges op til saltet opløses. Lad lages køle helt af.

Hak krydderurterne og skalotteløg fint, knus de hele krydderier i din morter og bland det sammen med krydderurter og løg.

Bred slaget ud på et spækbræt med ydersiden nedad. Sørg for at slaget er nogenlunde lige tykt over det hele og er nogenlunde rektankulært. Du kan skære slaget til med en skarp kviv.

Fordel nu fyldet over hele slaget - og nu kommer vi til rulle-delen:

Tag din kødsnor og bind en løkke i enden af snoren. Før snoren igennem løkken og dan en ny løkke, som rullen skal ind i. På den måde kan du stramme godt til om rullen.
Rul slaget sammen på den korte led, sørg for at stramme godt til undervejs. Før nu løkken om rullen og stram godt til. Herefter snørrer du godt sammen så rullen bliver god og fast og så du er sikker på at al fyldet bliver inden i rullen.

Læg nu rullen ned i den afkølede lage og læg en tallerken oven på rullen så den holdes nede i lagen. ellers vil den flyde oven på og derved gå glip af den herlige salt lage.

Stil lage med rulle køligt i 2 dage.

Efter de 2 dage tages rullen op af saltlagen, som kasseres.

Bring nyt vandet i kog og tilsæt løg og krydderier.
Lad rullen simre i en times tid indtil en kødnål går fint igennem.

Tag rullen op og lad den køle af.

Nu skal rullen presses: Hvis du er så heldig at have arvet din bedstemors rullepølsepresse skal du naturligvis bruge den. Alternativt kan du lægge rullen mellem to spækbrædder og så stille noget tungt oven på. Jeg har også haft helt med at snørre brædderne sammen med reb.

Stil du rullen køligt i et døgn - husk: rullen safter en del, så husk at stillen den på en bradepande e.lign.

Ved serveringen fjerner du kødsnoren og skærer rullen med en skarp kniv.

Servér den hjemmelavede rullepølse på groft rugbrød - uha uha - det er BARE godt!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk