Rødbedetartar med hasselnøddevinaigrette

Ingredienser

500 g rødbeder
1⁄2 dl kapers (uden lage) 
1⁄2 bundt purløg
1 spsk. mørk frugteddike 
Saft og skal fra 1 citron 

30 g hasselnøddekerner 
1/2 dl vand
salt
1⁄2 spsk. soyasauce 
1 spsk. valnøddeolie
1⁄2 dl rapsolie 
1 spsk. æbleeddike
1⁄2 tsk. honning 
1⁄2 tsk. grov sennep 

100 g grønkål
1 spsk. solsikkeolie
Salt

1 dl skyr
3 cm skrællet peberrod 
1 ha?ndfuld bredbladet persille

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Rødbedetartar med hasselnøddevinaigrette

Er der noget så dejligt som en vellykket grøntsagsret?

Denne skønne tartar af rødbeder får perfekt medspil af hasselnødder og sprøde grønkålschips.

Server den evt. som en lækker forret til vintermiddagen.

Sådan gør du:

Kog de 400 gram rødbeder i letsaltet vand til de er møre (ca. 45 min). Gem resten af rødbederne til senere.
Hak purløg og kapers så fint som muligt - put det op i en skål. Riv skallen fra citronen, undgå det hvide under den gule skal, da det smager bittert. Pres derefter saften fra citronen og kom den i skålen med citronskal, kapers og purløg.
Smut skindet af de kogte rødbeder og riv dem på et groft rivejern. Skræl de rå rødbeder (100 gr.) og skær dem i bittesmå tern.
Kom de to rødbedemasser ned i skålen med citron, purløg og kapers og rør den sammen med den mørke eddike. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Kom hasselnødderne på en pande sammen med vand og salt. Lad nødderne koge, indtil vandet er helt fordampet. Kom nødderne på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 160 grader i 12 minutter, til de er gyldne hele vejen igennem. Hak nødderne meget groft, og sæt dem til side på bordet.
Pisk eddike, sennep, soyasauce, honning, rapsolie og valnøddeolie sammen i en skål, og sæt det til side.

Riv kålen i grove stykker og kassér stokkene. Brug herefter dine hænder til at massere olien og en smule salt godt ind i bladene. Sørg for, at saltet bliver jævnt fordelt på alle kålbladene. Kom dem herefter på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 160 grader, til de er sprøde og har taget lidt farve. (ca. 15 min.). Vær opmærksom på at nogle af bladene godt kan være færdige før tid – tjek dem med jævne mellemrum og tag de færdige ud først. Hvis kålbladene bliver alt for mørke, bliver de meget bitre.

Skræl peberroden. Find tataren og grønkålen frem. Bland hasselnødderne og vinaigretten sammen.

Smag på det hele en sidste gang, og smag evt. yderligere til. 

Anretning.

Anret rødbedetataren i midten af tallerkenen. Læg en skefuld nøddevinaigrette på tataren, pynt med skyr, friskrevet peberrod og til sidst kålchips og persille. Brug evt. en anretterring til tartaren så du får en flot rund og ensartet anretning.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk