Rosenkålsalat med sprød topping

Ingredienser

350 gr. flotte rosenkål
1 løg
frisk persille
Saft og skal af 1/2 øko citron
Koldpresset olie

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Rosenkålsalat med sprød topping

Efterår og vinter er lig med de skønne rosenkål. Mange har nok et anstrængt forhold til deres barndoms overkogte rosenkål, men det er der altså råd for.

Snyd ikke dig selv for denne skønne version af vinterrosenkål - her frisket op med en topping af sprøde rosenkålblade.

Servér kålen som tilbehør til årstidens retter.

Sådan gør du:

Skær den lille stok af rosenkålhovederne og pil de yderste blade af. Gem de flotteste til toppingen.

Kog de rensede kål i vand med lidt salt 5-6 minutter til de er møre - men de skal stadigvæk have bid.
Hæld vandet fra, og hæld kålen i en skål eller et serveringsfad.

Læg rosenkålbladene i isvand i 15 minutter så de blive sprøde og friske.

Saml en salat af kålblade, løgringe, frisk persille sammen med en dressing af citronsaft, -skal og koldpresset rapsolie. Fordel over de varme kål og servér straks.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk