12 friske æg
12 skiver bacon
Chorizo pølse af den tørre slags (gerne stærk)
1 hakket løg
3 tomater, to af dem hakket
2 dl mælk el. piskefløde
1 bundt persille
salt og peber
Vi er så heldige at have egne høns i baghaven, som levere ca. 5 friske æg om dagen. Lageret kan hurtigt blive fyld godt op med æg så ind i mellem står den på denne skønne spanske æggekage.
Servér æggekagen ed ristet rugbrød og evt. en kold øl af pilsnertypen.
4-6 personer
Skær bacon ud i mindre stykker og steg dem næsten sprøde på en pande med høj kant - og som kan gå i ovnen.. Tilsæt de hakkede løg og hakkede tomater sammen med chorizo pølsen i skiver. Lad det stege et par minutter uden at brune.
Slå æggene ud i en skål, pisk sammen med mælken, salt og peber.
Hæld æggemassen op i panden og rør rundt t par minutter på varmen så fyldet blandes sammen med æggemassen mens den stivner ganske let.
Tag panden af varmen og fordel de skivede tomater på toppen.
Bag æggemassen i ovnen i ovnen på 180 gr. indtil æggekagen er hævet flot op og er blevet lidt brunet på toppen.
Sæt panden på bordet og drys med friskhakt persille.