1 flot blomkåbshoved
100 gr. jordnødder (ikke saltede)
1 bundt dild
lidt citronsaft
1 lille bære pasteriseret æggeblomme
2 spsk citron
½ tsk sukker
1 dl jordnøddeolie, sesam olie eller andre koldpressede olie.
En dejlig salat, der spiller på nøddesmag, sennep og blomkål.
4 personer
Del blomkålen i små buketter og læg dem i isvand ½ time. Det gør dem mere sprøde.
Imens laver du dressingen: Pisk æggeblommer og citronsaft sammen med sennep, sukker og lidt salt.
Tilsæt et par dråber olie imens du pisker som en gal. Når olien er optaget af blomme/sennep blandingen fortsætter du denne fremgangsmåde. Efter lidt tid kan du tilsætte mere olie ad gangen.
Pil jordnødderne, bland dem med lidt olie og salt og bag dem gyldne i ovnen ved 165 gr. Hold øje med at de ikke får for meget.
Hak dilden og bland blomkål og dressing sammen.
Anret salaten på et fad og drys med jordnødder og resten af dilden.