Vi skal jo have grønt hver dag - og de almindelige kogte grøntsager kan ind i mellem trænge til lidt forandring.
Disse porrer dampes i ovnen med lidt hvidvin, krydderurter osv. Derved får de en dyb intens smag, som klæder grøntsagerne rigtig godt.
Du kan bruge den samme metode til f.eks. gulerødder, blomkål i små buketter og andre lignende grøntsager.
4 personer - tilbehør
Rens porrer for jord o.lign.. Skær dem ud i 5 cm stykker.
Smør et ildfast fad med olie, fordel porrerne og hæld olie, vin, salt og peber over. Læg friske timian kviste over.
Til sidst fordeler du smørklatter jævnt over grøntsagerne.
Pak fadet ind i flere lag staniol så dampen fra vinen ikke slipper ud.
Damp i ovnen ca. 20 minutter - eller til porrerne er møre. Du kan stikke igennem staniolen med en kødnål for at vurdere om de er møre.
Server porerne i fadet ved bordet - den herlige smørsky i bunden gør det ud for en herligt sovs.